Nadia Jacobsen skriver nu, at en injuriesag mod mig skal afskrække "alle andre anti trans aktivister fra nogensinde at gøre det samme mod andre" - Og nu er en transaktivist begyndt at inddrage min familie --- Læs dokumentationen her ...

Skrevet af Lotte Ingerslev d. 17. marts 2024

Det er vigtigt at understrege, at alt det følgende billed- og tekstmateriale lå frit fremme på internettet. Enhver kunne se/læse det. Det krævede hverken, at man tilmeldte sig eller loggede på nogen af de pågældende websites.


Mystiske mails

Onsdag  d. 6. marts offentliggjorde jeg tidligt om morgenen artiklen med overskriften ”Afsløring: En mand, som der findes pornografiske, fetich-fokuserede videoer af til offentligt skue på nettet, har medvirket til at udfærdige DBU’s nye, “inklusive” anbefalinger om at lukke mænd ind i pigers omklædningsrum – kun adskilt af et forhæng” på transkoen.dk.

Jeg skrev om artiklen på Facebook samme dag kl. 6.45.

(Se nederst i denne artikel for links til, hvor den artikel nu kan læses.)


Dagen efter, torsdag d. 7. marts, kl. 12.09 skrev jeg endnu et indlæg på Facebook.

Jeg indledte indlægget sådan her:

”I dag skriver Nadia Jacobsen på Twitter, at han vil melde mig til politiet pga. den artikel, jeg offentliggjorde i går på Transkøn.dk.”


Senere samme dag, d. 7. marts, kl. 17.59 fik jeg en underlig mail på den af mine mailkonti, som er tilknyttet min blog transkoen.dk.

Mailen kom fra en afsender, der havde ”underskrevet” mailen ”Cat”. Mailafsenderen hed ”Cat Schroedinger”, og personens mailkonto var ”catioschroedinger@proton.me”.

Mailen kan ses herunder:


Mailen indledtes med ”Hej Jesper Udsen”, hvilket var mærkeligt. Det hedder jeg ikke. Det er min mands navn. Og han har intet med min blog transkoen.dk at gøre.

Jeg tænkte, at mailen måtte være fra en person, som ville vise mig, at han vidste, hvem min mand var, og at han på den måde indirekte ville fortælle mig, at han vidste mere om mig, end jeg måske troede.

I mailen stod der også:

”Du kan altid tude på Dansk Regnbueråds substack side”.

Den sætning var også besynderlig. For hvordan skulle jeg dog kunne det – selv hvis jeg havde villet?


Det var temmelig ubehageligt at modtage den mail. Men jeg valgte at lade være med at tænke mere over det foreløbig.

Jeg blokerede naturligvis afsenderen af mailen i mit mailprogram.

Mystikken bag denne mail og dens besynderlige indhold skulle vise sig at blive opklaret senere …


Fredag d. 8. marts kl. 13.27 – to dage efter at jeg offentliggjorde selve artiklen – skrev jeg et indlæg på Facebook.

Det indledte jeg med følgende meddelelse:

”ONE.COM, der hoster min blog transkoen.dk, har BLOKERET FOR ADGANG til den. Dermed er min dokumentation af en transkvindes angreb på kvinder, der er kritiske over for transkønsideologiens underminering af kvinders og pigers rettigheder, ikke tilgængelig. Det er sket netop i dag, 8. marts – på Kvindernes Internationale Kampdag.

Tjekkes link via mit FB-indlæg om dokumentationen, mødes man af beskeden "This site has been temporarily disabled, please try again later." ”

[OPDATERING: Jeg har nu flyttet hostingfirma til Simply.com, og min blog transkoen.dk er nu kommet "op" igen. Hele den del af føljetonen kan man læse om her: https://www.transkoen.dk/2024/04/10/jeg-har-censureret-min-egen-famoese-artikel-om-dbu-og-flyttet-transkoen-dk-her-faar-du-fortaellingen-og-forklaringerne/ ]


Næste dag, lørdag d. 9. marts, kl. 7.56 – tidspunktet bliver interessant lige om lidt – skrev jeg endnu et indlæg på Facebook.

Det indlæg indledte jeg med følgende oplysning:

Alt fra mit domæne transkoen.dk forsøges nu fjernet fra "internet archive" --- I en af Nadia Jacobsens Twitter-tråde har en Twitter-bruger skrevet, at han har sendt en "begrundet anmodning" til Internet Archive (Det må være det, man også kalder "The Wayback Machine") om at fjerne "hele mit domæne".”

I mit indlæg viste jeg også et screenshot af det tweet, hvor Twitter-brugeren med handlet ”@hnoejgaard” havde skrevet, at han havde forsøgt at få hele mit domæne fjernet fra ”Internet Archive”:



Mindre end et kvarter senere – nemlig samme dag kl. 8.10 – fik jeg endnu en mail fra mailafsenderen "catioschroedinger@proton.me" – nu på den af mine mailkonti, der er tilknyttet min psykoterapeut-virksomhed Angst-Strategier.dk.

Denne mail kan ses herunder:


Fra nu af går jeg for nemheds skyld ud fra, at denne person er en mand. Alt andet bliver for forvirrende.

I mailen skrev han, at ”transkoen” (Jeg går ud fra, at han mente mit website transkoen.dk) ikke var blevet ”cancelet”.

Mailafsenderen fortsatte:

”Nej, det drejer sig ikke om ophavsret. Nej, der er ikke tale om censur. Nej, det er ikke mystisk. Det drejer sig om at one.com - en privat virkesomhed (sic) - har forretningsbetingelser, som transkoen.dk bliver undersøgt for at have brudt.”

Han havde også citeret noget fra One.coms forretningsbetingelser. (Se screenshottet ovenfor.)

Denne gang havde han ikke ”underskrevet” mailen. Den endte bare med et link til one.com.

Jeg blokerede naturligvis også mailafsenderen igen – på denne mailkonto.


"Anmeldelserne" på Trustpilot

På et tidspunkt gjorde en af mine Facebook-venner mig opmærksom på, at en person ved navn Marcus Mührmann-Lund havde skrevet en ”anmeldelse” af min virksomhed inde på Trustpilot.

Jeg havde aldrig selv oprettet min virksomhed på Trustpilot. Men jeg gik ind på sitet som almindelig ”kigger” og så, at Marcus Mührmann-Lund var markeret som ”verificeret bruger” af Trustpilot.

Ingen af mine klienter har nogensinde anmeldt min psykoterapivirksomhed, og virksomheden var derfor slet ikke oprettet på Trustpilot indtil da.

Men det havde Marcus Mührmann-Lund tilsyneladende gjort for mig allerede d. 7. marts – dvs. dagen efter at jeg havde offentliggjort artiklen.

”Anmeldelsen” kan ses her:

Han havde kaldt min virksomhed ”Angst-Strategier med Lotte Ingerslev”. Det hedder den ikke. Den hedder bare ”Angst-Strategier.dk”.

(Det tog noget tid og lidt bøvl at få adgang som ejer af min virksomhed på Trustpilot, men da de endelig lykkedes, fik jeg senere ændret navnet til det korrekte.)

Jeg gætter på, at Marcus Mührmann-Lund havde tilføjet ”med Lotte Ingerslev”, for at ”anmeldelsen” skulle poppe op, når folk søgte på mit navn, men det er naturligvis bare et gæt.


Søndag d. 10. marts skrev jeg om det i et indlæg på Facebook.

Jeg indledte indlægget med følgende:

”Cancelleringsforsøgene fortsætter. Nu ser målet ud til at være at fratage mig mit livsgrundlag. --- Dagen efter, at jeg offentliggjorde artiklen om DBU, har min psykoterapeut-side fået 1 stjerne på Trustpilot.”

I mit Facebook-indlæg om ”anmeldelsen” kommenterede jeg den ikke yderligere, da jeg synes, at den taler så rigeligt for sig selv.


Senere gjorde en af mine Facebook-venner mig opmærksom på, at en Twitter-bruger ved navn ”Marcus Mührmann-Lund” samme dag, d. 7. marts, havde skrevet følgende til Nadia Jacobsen på Twitter:



Tilbage til Trustpilot-sagaen …

Samme dag, som jeg havde skrevet om den første Trustpilot-”anmeldelse” af min psykoterapi-virksomhed – dvs. d. 10. marts – kom der endnu en ”anmeldelse”. Også fra en verificeret Trustpilot-bruger, som blot havde angivet sit navn som ”Maia.”

Denne anmelder har kun skrevet 2 anmeldelser i alt, deriblandt den af min virksomhed. Men den første Trust-pilot-anmeldelse, denne ”Maia” har skrevet, er helt tilbage fra 2017, så der er ikke tale om, at personen har oprettet denne profil i forbindelse med noget, der har med mig at gøre.

Her kan denne ”anmeldelse” fra brugeren ”Maia” læses:


”Anmeldelsen” startede med en lidt sjov overskrift:

”Læs din egen bog, Lotte”

Og denne ”anmelder” havde da gjort lidt mere ud af sin ”research”, inden hun skrev ”anmeldelsen”. Hun havde rent faktisk været inde på mit psykoterapi-site og fundet et citat. Og derinde havde hun også opdaget, at jeg har skrevet en bog om angst.

Resten af hendes ”anmeldelse” lød:

”Ironien i at Lotte skriver at hendes bogs "redskaber og strategier kan bruges af alle, der kæmper med for mange unødige eller overdrevne bekymringer." er dybt ironisk.

I næste sætning på hjemmesiden reklamerer reklamerer (sic) hun for sin blog, transkoen.dk, hvor hun spreder misinformation og moralsk panik om transkønnede, hænger enkeltpersoner ud og udviser en sær fiksering på en minoritetsgruppe, der virkelig ikke har noget med hende at gøre.

Måske skulle Lotte læse sin egen bog og "lade være at bekymre sig unødigt" om andre menneskers liv og underliv? Jeg ville i hvert fald ikke stole på en terapeut med så lav selvindsigt og så underlig en hobby.”

Ifølge ”Maia” var det et tegn på ”lav selvindsigt”, at jeg bekymrede mig om andre menneskers liv. Især deres ”underliv”, som hun skrev.

”Anmelderens” angivne navn, ”Maia”, vender vi tilbage til senere …

 

Siden da holdt jeg øje med Trustpilot en gang imellem for at se, om der dukkede flere ”anmeldelser” op. Det gjorde der ikke.

Men jeg opdagede, at tallet for, hvor mange der fandt hver af de to ”anmeldelser” ”nyttige”, begyndte at stige. Og stige.

I skrivende stund er der henholdsvis 19 og 20, der finder anmeldelserne ”nyttige”.

 Navnene på de Trustpilot-brugere, der er tale om, kan man se, når man klikker på ”Nyttig”. Det har jeg gjort:



Nogle af navnene på listerne vender vi tilbage senere …

 

Nadia Jacobsens og andres seneste skriverier på helvede.net

Dagen efter, mandag d. 11. marts, googlede jeg ”nadia jacobsen twitter”. Det gav følgende resultat:



Søgeresultat nr. 1 er det tweet, hvor Jacobsen første gang omtaler min artikel på Twitter.

Men søgeresultat nr. 2 (med cirkel omkring) er mere interessant. Her kan man se, at Jacobsen har en profil på ”helvede.net”, som er et uafhængigt univers, som baserer sig på teknologi fra det internationale, sociale, open-source-medie ”Mastodon”.

Herunder ser man About-siden for ”helvede.net”:


I præsentationen af ”Helvede.net” kan man bl.a. læse følgende:

Vi er en queerfeministisk server, der shitposter i den 9. cirkel. Welcome to Hell, We’re a DK-based queerfeminist server. Read our server rules!”

”Vi praktiserer mørk meme-magi og shitposter langt ind i de dybeste afgrunde. Hatespeech tolereres ikke. #helliswholesome.”

Som man kan ovenfor, er Maia Kahlke Lorentzen både administrator og moderator på helvede.net.

Her er hendes bio på helvede.net:


I bio'en skriver hun, at hun er ”trollhunter” og ”tech-activist researcher and trainer of digital self-defence, online harassment, and online subcultures and extremism.”

Hun skriver også, at hun for tiden forsker og podcaster om bl.a. ”TERFs”.

Hun erklærer sig desuden som bl.a. ”trans-ally” og ”feminist”.

Maia Kahlke Lorentzen har også her skrevet, at hun er med i netværket ”Cybernauterne”. På hendes profilside der kan man læse, at hun ”researcher og formidler internetkultur, online hadfællesskaber og digital chikane”.

På screenshottet længere oppe af About-siden for helvede.net kan man også se, at den anden moderator på helvede.net – udover Maia Kahlke Lorentzen – har handle’t ”@solgudinde”.

”@solgudinde” på helvede.net er Monir Mooghen. Hendes bio på helvede.net ses her:



Monir Mooghen er også med i netværket Cybernauterne. Det kan man se her:



I min "famøse" artikel - der som sagt ligger arkiveret her: https://archive.ph/3wyRz - omtalte jeg Maia Kahlke Lorentzen i forbindelse med en podcast med overskriften "
Kønskrigerne 2: Det handler ikke om sport”. 

Podcasten var produceret af Cybernauterne. Maia Kahlke Lorentzen var vært, og Nadia Jacobsen var gæst. 

I artiklen citerede jeg følgende fra Cybernauternes egen beskrivelse af podcastafsnittet:

”Sammen vil vi forsøge at afkode debatten om transkønnede atleter og se på hvordan både ’kønskritiske’ feminister og konservative meningsdannere har en særdeles aktiv rolle at spille i at piske en stemning op omkring ’fairness i sport’.”

Jeg tilføjede følgende kommentar:

De mange misinformationer og fordrejninger om både transkvinder i sport og om ”kønskritiske feminister”, der bliver præsenteret som sandheder i sidstnævnte podcastepisode, oplister Karen M. Larsen på sin blog ”Til Eftertanke” i det faktafyldte indlæg ”Cybernauterne misinformerer om transkvinder og sport”.

Schrödingers kat

Tilbage til min udforskning af ”helvede.net” og Nadia Jacobsens aktiviteter der …

Da jeg kiggede på, hvem Jacobsen kommunikerer med på helvede.net, fandt jeg pludselig forklaringen på de to mystiske mails, jeg havde fået fra ”catschroedinger” i dagene efter, at jeg havde skrevet den ”famøse” artikel.

Profilen ”@catschroedinger@mastodon.social” havde nemlig skrevet til Nadia Jacobsen på helvede.net, viste det sig.

En af ”catschroedinger”s beskeder ses herunder:


Som man kan se på screenshottet, informerede ”catschroedinger” Jacobsen om følgende:

1: Hvor jeg bor (via et link, hvor han havde angivet min præcise adresse), samt et luftfoto af mit hus.

2: At ”Noget kunne tyde på at ’Lotte’ hedder Jesper Udsen og er aktiv i Dansk Regnbueråd.”

Det sidste havde ”catschroedinger” ”udledt” af det faktum, at en mand ved navn ”Jesper Udsen” og ”transkoen.dk” begge er registrerede på samme adresse.

Nu gav det bedre mening, at ”catschroedinger” havde tiltalt mig ”Jesper Udsen” i sin første mail – og at han der havde skrevet, at jeg kunne ”tude på Dansk Regnbueråds substack side” …


I screenshottet ovenfor kan man også se, at Jacobsen har skrevet ”mange tak”. Og at han vil huske oplysningerne, hvis politiet tager sagen op.

 

I screnshottet herunder kan man se den af ”catschroedinger”s posts, som optræder lige under hans bio på Mastodon, som helvede.net hører ind under:


Han konkluderer, at jeg ikke ”eksistere” (sic), bl.a. fordi jeg ikke poster på LinkedIn, og kun ”eksistere” fire steder på nettet …

Ifølge ham må det derfor formentlig være ”Jesper Udsen”, der står bag ”dette ’had projekt’”.

På baggrund af sin ”Konklusion” er han derfor gået i ”Aktion”:

Han har skrevet til mig ”aka Jesper Udsen” og bedt ”ham” om at lukke siden ned. Og han har desuden anmeldt min blog til one.com, fordi dette hostingfirma – efter hans mening – ”bliver brugt til målrettet hadtale/chikane”.

 

Herunder kan man læse, hvad ”catschroedinger” har skrevet om sig selv i sin bio på Mastodon:


Bemærkningen om, ”hvor aggressive de danske konspirations-miljøer kan optræde over for folk de ikke kan lide og/eller folk der er kritisk over for deres agenda og ’sandhed’” runger lidt, når man tænker på hans forhastede konklusioner om mig, som hurtigt fører til, at han inddrager udenforstående.

Én ting er, at han er på totalt vildspor med hensyn til, hvem jeg ”er”. 

Noget andet er, at han nu har inddraget min mand.

Noget tredje - og potentielt endnu værre - er, at den Twitter-profil, som ”catschroedinger” mener, tilhører min mand, i virkeligheden tilhører en helt anden mand, som åbenbart har samme navn som min mand, men intet har med hverken ham eller mig at gøre.

Så hvis nogen fra helvede.net er begyndt at ”gå efter” ham på baggrund af ”catschroedinger”s ”research”, som han nu har lagt på nettet, har denne mand ikke skyggen af en chance for at vide, hvad det drejer sig om.

"Researchkollektivet" TransTjek

Nu forlader vi så ”catschroedinger” …

Nadia Jacobsen er også med i et ”researchkollektiv” ved navn ”TransTjek”.

TransTjek har en blog på platformen ”Medium”. Det kan man se her:


 På samme side får man at vide, at kollektivet består af anonyme og ”navngivne” medlemmer:


Som man kan se, indgår følgende navne:

- Alexandra Syberg
- Maddy
- Ivy-Oak Bech Charlton
- Rei McKay Mansa
- Nadia Jacobsen
- Maia Kahlke Lorentzen

På samme side beskriver TransTjek også deres ”Målsætninger og ”Værdier”. Lad mig citere:

”Researchkollektivet Transtjek er en sammenslutning af forskere, aktivister og debattører, der arbejder uafhængigt for at bringe fakta og nuancer ind i en debat, der er blevet påvirket af misinformation og mangel på viden.

Vores formål er at belyse spørgsmål relateret til transpersoner i Danmark og internationalt, og samtidig give indsigt i, hvem anti-trans bevægelsen er, og hvilke taktikker de bruger til at sprede had og fejlagtige oplysninger. Vi arbejder på at forstå og imødegå den voksende anti-trans debat, som nogle politiske stemmer og debattører forsøger at skabe. Vores mål er at påvirke samtalen ved at bringe korrekte oplysninger og kontekst ind i den.

Vores tilgang er baseret på intersektionalitet, hvor vi anerkender, at identiteter som køn, race og klasse er sammenflettede og påvirker hinanden.”

Længere nede i samme afsnit kan man læse følgende:

”Vores primære mål er at fremme en mere oplyst og nuanceret dialog om transkønnede spørgsmål. Vi vil afsløre de metoder og strategier, som anti-trans bevægelsen anvender for at sprede had og misinformation.

Gennem vores faktatjek og oplysningsarbejde ønsker vi at fremme en bedre forståelse af, hvordan mediedækningen og den offentlige debat påvirker transpersoner, samt at give samfundet redskaber til at gennemskue og imødegå anti-trans retorik. Derfor vil vi løbende udgive faktatjek, begrebsforklaringer, analyser, profiler og guides som vi håber vil komme vores læsere til gavn.

Vi er her for at give stemme til fakta, medfølelse og retfærdighed og for at skabe en mere tolerant og informeret verden for alle, uanset deres kønsidentitet.”

Det ene navngivne medlem af kollektivet, Ivy-Oak Bech Charlton, har jeg skrevet om på transkoen.dk.

Selve indlægget findes ikke for tiden – fordi one.com har blokeret for hele domænet – men indlæggets overskrift og indledning kan læses her.

Ivy-Oak Bech Charlton har på sin LinkedIn-profil skrevet følgende om TransTjek:


Jeg citerer lige:

”Jeg er stolt af at kunne fortælle, at jeg er en del af Researchkollektivet Trans Tjek sammen med gode folk som Alexandra Syberg, Rei McKay Mansa, Maia Kahlke Lorentzen, Nadia Jacobsen, Maddy og en en række anonyme bidragsydere.”


Lad os nu zoome ind på et andet af de navngivne medlemmer af TransTjek, nemlig Alexandra Syberg.

I den forbindelse er det relevant at nævne, at jeg d. 6. april 2023 på transkoen.dk skrev et indlæg, som jeg indledte på følgende måde:

”Danske transaktivister kontakter arbejdsgiverne til almindelige mennesker, som de mener har ytret “transfobiske” (dvs. kætterske) tanker offentligt — Ja, det lyder som noget, der kun sker ude i den store verden, men den er desværre god nok. Det sker også i Danmark.”

(Hostingfirmaet one.com har jo som bekendt blokeret for mit domæne for tiden. Men dette indlæg er arkiveret på The Wayback Machine, og det kan læses her, hvis man skulle have lyst til det.)

I indlægget citerer jeg bl.a. en mail, som blev sendt til en kvindes arbejdsgiver, efter at hun et sted på de sociale medier havde skrevet, at hun ikke mente, at transkvinder bør have adgang til kvindekrisecentre.

I mailen blev kvindens arbejdsgiver opfordret til at fyre hende.

(Det har denne kvinde desuden fortalt om i et debatindlæg i Politiken.)

Mailen afsluttedes ”Mvh Alexandra Syberg, En bekymret borger.”

Navnet ”Alexandra Syberg” optræder blandt de mennesker, som Ivy Oak kalder ”gode folk”.


En injuriesag mod mig skal afskrække "alle andre anti trans aktivister", skriver Jacobsen

Nadia Jacobsen nævner også TransTjek inde på sin profil på helvede.net:



Man kan læse, at han skriver:

”jeg har en gruppe venner i transtjek der virkelig har været der.”

I screenshottet ovenfor kan man også se, at han skriver, at han har kontaktet et advokatfirma, ”der gerne vil føre en injuriesag på mine vegne og de mener at vi har en god sag.”

Han skriver videre:

”Jeg kan bare ikke være sikker på at få sagsomkostningerne dækket. Så planen er at vi opretter en indsamling til advokat salæret, der godt kan løbe op i 120.000 kr.”


Som svar på ovenstående besked fra Jacobsen skriver en helvede.net-bruger med profilnavnet ”Ada Ada Ada” (Se screenshottet herunder):

”Jeg holder øje på transtjek, så jeg kan dele den, når den er klar! De skal helt sikkert ikke slippe af sted med det.”

Med ”den” må der menes indsamlingen til den injuriesag mod mig, som Jacobsen skrev om lige ovenfor.



Til "catschroedinger", "Trine_DK" og "tbhdk" skriver Jacobsen, at hvis transkoen.dk kommer op igen, "så får hun et brev fra min advokat om at stoppe øjeblikkeligt og gør hun ikke det, så får hun en injurie og tort sag på halsen":

 


Jacobsen understreger, at en retssag mod mig skal fungere som et skræmmeeksempel:

Han skriver:

”for de skal ikke slippe afsted med det her. Og alle andre anti trans aktivister skal afskrækkes fra nogensinde at gøre det samme mod andre. Jeg tager den her til enden, de skal fandme komme til at fortryde den dag de gik efter mig. Og det skal huskes i fremtiden hvad der sker når man gør det.”

"Thomas" og "Maia"

Jacobsen skriver som før nævnt en gang imellem til profilen med handle't "tbhdk". Det handle tilhører en Mastodon-bruger ved navn "Thomas".

Lad os se på, hvilken rolle denne "Thomas" spiller. Han kender også til "anmeldelserne" af min psykoterapeut-virksomhed på Trustpilot.

"Thomas" ytrer sig på et tidspunkt i samtalen på helvede.net.

Hans post ses her:


Som man ser ovenfor, skriver han følgende:

Psykoterapeut Lotte Ingerslev har ikke tilstrækkelig selvindsigt til at erkende at det er hendes egen hadefulde adfærd som får folk til at reagere og one.com til at undersøge om hendes hjemmeside overtræder deres forretningsbetingelser.”

Næste linje i hans besked lyder:

”Maia på Trustpilot (tv) ... Lotte Ingerslev på Facebook (th)”

Under denne linje har han vedhæftet screenshots af følgende ting:

- ”Anmeldelsen” skrevet af den verificerede Trustpilot-bruger, som kun har angivet sit navn som ”Maia”

- Lidt af mit Facebook-indlæg fra d. 10. marts, hvor jeg også havde vedhæftet et screenshot af ”anmeldelsen” skrevet af den verificerede Trustpilot-bruger Marcus Mührmann-Lund


Jeg vil lige minde om, at Maia Kahle Lorentzen er både administrator og moderator på ”helvede.net”. Det må vel betyde, at hun får alle post på helvede.net til gennemgang – eller i det mindste ser dem poppe op? Også denne post fra ”Thomas”?

 

Beskeden fra denne ”Thomas” fik mig til at kigge lidt nærmere på de personer, som på Trustpilot fandt ”anmeldelsen” fra ”Maia” nyttig.


Som man kan se ovenfor, går to af de lidt særprægede fornavne igen fra de navngivne medlemmer af researchkollektivet TransTjek.

----------------------

Afsluttende refleksioner

Jeg vil måske overveje at læse den bog, som Maia Kahlke Lorentzen i 2019 skrev sammen med to andre kvinder.

Den hedder ”Kan trold tæmmes? - Trolling og debatkultur i den digitale tidsalder”.

En af Maia Kahlke Lorentzens to medforfattere skriver om bogen her. Der kan man bl.a. læse følgende:

”Når nogen siger internettrold, tænker du måske, at der er tale om et moralsk afsporet kældermenneske. Men det er en misforståelse. ’Trolling’ er blevet et fænomen, der ikke længere er isoleret til online-subkulturer, men er udbredte taktikker som kan være alt fra satirisk fjol, aktivistiske afsporinger af debatter på sociale medier til hadekampagner, trusler og cyberstalking. Og de fleste af os, deltager i det. Troldene er med andre ord os selv.”





---------------------------------------------------------------------------

Links til, hvor min oprindelige artikel kan læses nu:


Takket være Nikolaj F. Halberg ligger artiklen (endnu?) også arkiveret her: https://archive.ph/3wyRz)

Den 21. marts har jeg selv lagt den oprindelige artikel ud på nettet igen - et andet sted - https://lotteingerslev1.wordpress.com/2024/03/21/9/